Starter of the weekVLAAMS BRABANT

01 februari, 2021

Door Alain Trappeniers

AARSCHOT – Aan de Steystraat in Aarschot is Studio Oskar, de groothandel in smart homeware en tijdloos interieurdesign, van start gegaan. De zaak van Ilke Peters (41) is onze starter van de week.

Gedreven door haar passie en de wil om te ondernemen, maakte TEW’er Ilke Peters uit Aarschot begin dit jaar de overstap van een carrière in audit en finance (PricewaterhouseCoopers, Petercam, Emmaüs, Sint-Kamillus Bierbeek) naar een zelfstandig agentuur in de interieurbusiness voor België en Luxemburg.


Winkel en/of webshop

“In mijn laatste jobs voelde ik de ondernemer in mezelf opborrelen”, licht Ilke haar keuze toe. “Verrassend was dat gevoel allerminst. Ik kom uit een nest van zelfstandigen. Interieur? Mijn ouders waren actief in de vastgoedsector, waardoor ik al op jonge leeftijd kind aan huis was op interieurbeurzen. Zo ontwikkelde ik al vroeg een neus voor (design)trends.” Ilke biedt complementaire en eigentijdse designmerken aan, die elkaar versterken en een verfrissend verhaal vertellen in de winkel of op webshop.

Showrooms

Voor de kennismaking met het aanbod van smart homeware en tijdloos interieurdesign van Studio Oskar kunnen uitbaters van interieurwinkels, (interieur-) architecten, zaakvoerders van concept stores en projectmanagers die focussen op de inrichting van offices terecht bij Ilke thuis in Aarschot. In verschillende hoeken van de gezinswoning zijn de productgroepen netjes uitgestald. In een appartement in Knokke is een tweede showroom ingericht.

Van Denemarken tot Portugal

Ilke heeft voorlopig contracten met 6 labels. “Ik verdeel bijvoorbeeld de lampen van het Deense Nordic Tales en het Italiaanse Filotto. Uit Portugal hebben we Dedal en Vicara die zich meer richten op handgemaakte stukken in keramiek/kurk en handgeblazen glascreaties, alles in een divers kleurenpalet. Voorts bied ik in wholesale ook het Duitse merk Tebton aan. Tebton is vooral gekend voor zijn stevige design bureaumaterialen met de nadruk op de clean desk policy. De producten zijn echte organisers. Uit Litouwen hebben we dan weer het label Namuos (Litouws voor At Home, nvdr.). Namuos staat voor functioneel, kwalitatief en eenvoudig design (muurdecoratie, tafelgerei..) voor huis, kantoor, hotel of restaurant. Namuos gebruikt natuurlijke kleuren en materialen zoals hout, bijenwas, linnen, leer, klei en messing,” luidt het.

Studio Oskar

Waar de handelsnaam Studio Oskar vandaan komt? “Wel, Ik vind Oskar een toffe naam. Was ons dochtertje een jongen, dan zouden we hem Oscar noemen, met een c (lacht). Bovendien wordt in de interieursector vaak de term “studio” gebruikt. Bovendien is Studio Oskar een herkenbare naam die ook het geografische verspreide productaanbod, van Denemarken tot Portugal, dekt”, besluit de onderneemster.


Geschreven en gepubliceerd door:  https://www.madeinvlaamsbrabant.be


Starter of the week

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x